ראשי / בלוג / דרמובה - מורה לחיים, למה היא מצליחה?

דרמובה - מורה לחיים, למה היא מצליחה?

למידה יכולה להיות הרבה יותר מאשר ישיבה שקטה מול ספרים וחוברות. 

פוסט של בלוג - 2

למידה יכולה להיות הרבה יותר מאשר ישיבה שקטה מול ספרים וחוברות. 

שיטת הדרמובה מציעה גישה חדשנית ומרתקת המשלבת משחק, תנועה ותיפוף על הגוף כדי לשפר באופן משמעותי את היכולת לזכור ולהטמיע ידע ארוך טווח.

במקום להתמקד רק בזכירה מילולית של חומרי לימוד, הדרמובה מנצלת את הקשרים הפיזיים-מוטוריים והריתמיים כדי לעורר את המוח ולהעשיר את התהליכים הקוגניטיביים. על ידי שילוב של פעילויות כמו תיפוף, מחולות ומשחקים, הלומדים יכולים לשזור את החומר הנלמד בחוויות סנסוריות-תנועתיות מגוונות, מה שמאפשר הטמעה והבנה עמוקה יותר.

בפוסט זה נחקור את עקרונות המרכזיים של הדרמובה, את היתרונות הייחודיים שלה ונציג דוגמאות לפעילויות שניתן לשלב במהלך הלמידה. מטרתנו היא להראות כיצד שיטת הדרמובה יכולה להפוך את הלמידה ליותר מהנה, מעניינת ובת-קיימא.

דרמובה- שיטה חדשה של למידה בעזרת משחק, תנועה ותיפוף על הגוף, משפרת את היכולת לזכור ולהטמיע למידה ארוכת טווח באמצעות מנגנונים שונים. 

למה? אז בואו נפרק את זה:

1. גירוי חושי: כאשר אנו עוסקים בפעילויות הכוללות תנועה ותיפוף על הגוף, זה מספק גירוי חושי אינטנסיבי. גירוי זה מפעיל מספר מסלולים תחושתיים במוח, כולל מגע, פרופריוספציה (מודעות לתנוחת הגוף) ועיבוד שמיעתי. הקלט החושי המוגבר משפר את הקשרים העצביים ומקדם נוירופלסטיות, שהיא חיונית ללמידה ויצירת זיכרון.

 

2. אינטגרציה רב חושית: על ידי שילוב של אופנים חושיים שונים, כגון מגע וצליל, חוויות למידה מתעשרות יותר. כאשר אנו מפעילים מספר חושים בו זמנית, זה משפר את היכולת שלנו לעבד ולשלב מידע. אינטגרציה רב חושית זו מחזקת את המעגלים העצביים המעורבים בקידוד ואחזור זיכרון, מה שמוביל לגיבוש זיכרון משופר ושימור לטווח ארוך.

 

3. למידה קינסתטית: תנועה ותיפוף על הגוף כרוכים בפעולות פיזיות, מה שהופך אותו לצורה של למידה קינסתטית. למידה קינסתטית מועילה מאוד לזיכרון וללמידה שכן היא נוגעת לתנועות הגוף ולזיכרון השרירים. מחקרים מראים ששילוב תנועה במשימות למידה יכול לשפר תהליכים קוגניטיביים, כולל קשב, ריכוז וזיכרון. על ידי מעורבות פעילה של הגוף, אנו יוצרים אסוציאציות חזקות יותר בין תוכן הלמידה לבין התנועות הפיזיות שלנו, מה שמאפשר זיכרון טוב יותר.

 

4. סחף קצבי: תיפוף על הגוף כרוך בתבניות ובקצבים קצביים. לקצב יש השפעה עמוקה על המוח והוא יכול לעורר פעילות עצבית. כאשר אנו מסנכרנים את התנועות או פעילויות הלמידה שלנו עם פעימה קצבית, זה משפר את הקשב והמיקוד. הסחף קצבי זה משפר את עיבוד המידע, ומקל על קידוד ושליפה של חומר נלמד.

 

5. מעורבות רגשית: חיכוך, תנועה ותיפוף על הגוף יכולים לעורר תגובות רגשיות. לרגשות יש תפקיד מכריע ביצירת זיכרון ובגיבוש. כאשר יש לנו חוויות רגשיות חיוביות הקשורות ללמידה, זה משפר את שחרור הנוירוטרנסמיטורים כמו דופמין, שמחזק את היווצרות הזיכרון. הפיזיות והאופי החושי של פעילויות אלו יכולים ליצור מצב רגשי חיובי, לקדם חווית למידה עמוקה ומתמשכת יותר.

 

לסיכום, למידה בעזרת משחק, תנועה ותיפוף על הגוף משפרת את הזיכרון והטמעה של למידה ארוכת טווח באמצעות גירוי חושי משופר, אינטגרציה רב חושית, למידה קינסתטית, סחף קצבי ומעורבות רגשית. על ידי שילוב אלמנטים אלה, נוכל לייעל את הלמידה שלנו

 כמה עקרונות חשובים בשיטת דרמובה שמקלים על ילדים מתקשים ברכישת מיומנויות שפתיות:

1. יצירת מוטיבציה פנימית - למשל דרך קריאת הספר יד ביד לעולם של מילים, והחוברת שמיישמת את הנלמד וגורפת שבחים על התקדמותם. שינון באמצעות משחקים וחרוזים - למשל, משחקי זיכרון. 

2. התאמה לסגנון הלמידה של הילד - ויזואלי, שמיעתי, קינסטטי - כלומר סגנון למידה המתייחס ללומדים שלומדים טוב יותר דרך תנועה, מגע ופעילות מעשית. 

כלומר, ילדים שזוכרים ולומדים טוב יותר כשהם יכולים "לחוש" את הדברים באופן פיזי, ולא רק לשמוע או לראות.

דוגמאות ליישום למידה קינסטטית בדרמובה:

- למידת אותיות תוך כדי תנועה של תיפוף גוף, שיר החברות.

- משחקים דינמיים תוך כדי תנועה גופנית.

3. הדגשת הבנה ותקשורת ולא רק דיוק טכני.

4. קצב למידה איטי והתקדמות בצעדים קטנים.

5. חלוקת מטלות לשלבים ומתן חיזוקים על כל הישג.  

6. שימוש בעזרים יצוניים – תמונות, סרטונים וכד'.

7. אווירה תומכת וסבלנית שמאפשרת טעויות.

8. תיווך והכוונה של מבוגר בשלבי הלמידה.

9. תרגול רב של מיומנויות חדשות שנלמדות.

רוצים לשמוע עוד?

stemp

לאן תרצו להמריא איתנו?

whatsapp